Facebook EN (Magyar) NyelvekHU (Magyar) Keresés

(Magyar) Bahget Iskander 75 Kiállítás a KKJM Cifrapalota Kiállítóhelyén

(Magyar) A Hetényegyházán élő, Kecskeméthez ezer szállal kötődő fotóművész a város kulturális életének kiemelkedő alakja. Életművének bemutatása széleskörű érdeklődésre tart számot, melyben együtt láthatóak fekete-fehér szociofotói, portréi, a sivatagi világot és a magyar tanyavilágok ábrázoló tájképei illetve a magyar irodalom jeles alkotóiról készült fotói.

Cifrapalota

(Magyar) „Fogytán reménynek és kenyérnek” háborús gasztronómia

(Magyar) Négy éve, hogy az első világháború centenáriumára emlékezünk. 2014-ben a Kecskeméti Katona József Múzeum nagysikerű Hazatérnek 1914-2014 című kiállításával állított emléket a háború katonáinak. Az azóta eltelt években a múzeum szakemberei résztémákat dolgoztak fel a háború történetéből. Idén a „Fogytán reménynek és kenyérnek” – háborús gasztronómia című tárlat az egyik alapvető szükséglet, az élelem és a víz témáját veszi górcső alá. Foglalkozik a front és a hátország viszonyaival is.

Cifrapalota

(Magyar) Nagyurak és vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból

(Magyar) Az avarok Belső- és Közép-Ázsiából származó harcos népe 568-ban foglalta el a Kárpát-medencét. Gazdagságukat elsősorban a bizánci birodalomtól a béke fejében kapott rendszeres évi aranyadó biztosította. Bizánc 626. évi sikertelen ostroma után megcsappant legfontosabb jövedelemforrásuk, és ezzel kezdetét vette az avarok lassú elszegényedése.

CifrapalotaKKJM
EN HU
KKJM