Elérhető a Kecskeméti Katona József Múzeum Digitális gyűjteményi adatbázisa

2020. január 13. – február 13.

2020. december végétől közel 6000 üvegnegatív vált elérhetővé a nagyközönség számára a gyűjteménykezelő- és publikációs szoftver, a MuzeumDigitár segítségével. A folyamatosan bővülő történeti értékű fotógyűjteményből egy kereshető archívum jött létre.

A projekt célja az intézmény fotó üvegnegatív (brómezüst zselatin szárazlemez, zselatinos üvegnegatív) állományának digitalizálása, közkinccsé tétele volt. A város múltja iránt érdeklődők számos érdekességet fedezhetnek fel a digitális fotóanyagban való böngészés közben. A fotók betekintést nyújtanak a 20. század első felének kecskeméti mindennapjaiba és ünnepeibe. Sok portréfotót tartalmaz az anyag, amelyek segítségével megismerkedhetnek az érdeklődők a korabeli öltözködési kultúrával, ékszerekkel, divatos hajviseletekkel.

Itt található az online böngésző linkje, ahol folyamatosan bővülő tartalmat találnak az érdeklődők:

https://muzeum.kecskemet.hu/online-bongeszo/

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Katona József Múzeum közös projektje az Emberi Erőforrások Minisztériuma “Járásszékhely múzeumok szakmai támogatása” programja kapcsán valósulhatott meg 3 200 000 Ft támogatás felhasználásával.
HU EN
KKJM