Ingyenes babás tárlatvezetések minden hónap utolsó péntekén

2019. május 23. – május 23.

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy híres építészmester! Úgy hívták, hogy Márkus Géza! Sok mesét és rengeteg dalocskát épített a csodás épületbe. Mulatságnak való hely volt ez régen, ahol sok nótát énekeltek…” – kezdi az első palotamesét Burovincz Laura, a foglalkozásvezető, múzeumunk kollégája.

Azért a prózai rész egyenes arányban van az énekszóval, a zöld ajtók ívei is a dallamra ringnak, úgy hívogatnak mindenkit.

Gitárszóra gyülekeznek a babák az anyukákkal, akadnak egészen picik, de van, aki már bölcsődés korú. Szövött szőnyegen és padon ülve énekeljük a köszöntőket: Adjon Isten Jó Napot!, Süss fel nap!, Én kicsike vagyok…

A bababázisra mindenki visszatérhet, ehet, etethet, ihat, megpihenhet, majd újra csatlakozhat a csoporthoz.

  • Ki akarja megnézni a kiállításokat? – kérdezi vezetőnk a gyerekeket, majd kísérővendégeket húz elő a táskájából. Társul hozzánk a cica, a nyuszi, és természetesen ők sem maradhatnak üdvözlőének és mondóka nélkül.

Dalolva sétálunk a Kecskemét 650 kiállítás felé, a lépcsőkorlát mászókává alakul, a hófehér falak kéznyomoktól mázasak, zeng a gang a „guggolástól”, de így van ez jól, a kiállítóház felkészült a gyerekzsivalyra.

A tárlatban lenyűgözi a gyerekeket a sötétben világító 3 D-s épületek fénye, formája, a kihúzató fiókok, amelyek a szülőknek is rejtegetnek szellemi kincseket.

A díszterembe érve a páváknak énekeljük a Cifrapalotát, az ablakok és tubarózsák boldogan adják át a szélnek a vidám hangokat.

Megtelt a kiállítóház valódi élettel.

És reméljük, megtelik minden hónap utolsó péntekén, amikor a város összes érdeklődő és kíváncsi anyukáját/apukáját várjuk, másod-harmadmagával az ingyenes tárlatvezetésekre!

Következő alkalmak: május 24., június 28.
HU EN
KKJM