Közel nyolcezren látogattak el a Kecskeméti Múzeum három helyszínére a 2019-es Múzeumok Éjszakáján

2019. június 25. – július 10.

Igazi pezsgő múzeumi éjszakát élhettek át a kecskemétiek a Katona József Múzeum három helyszínén, közel nyolcezer ember döntött úgy, hogy a nyár legrövidebb éjszakáján a kultúrát választja programként.

A múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén kicsivel több, mint hatezren fordultak meg, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Naiv Magyar Naiv Művészek Gyűjteményét pedig ezerötszázan látogatták meg idén.

 

Az időutazás jegyében szervezett kulturális rendezvény rendkívül népszerű volt minden korosztály körében, ugyanis az este hat és éjfél közötti programelemek az egész család számára tartalmas időtöltést kínáltak.

A Cifrapalota eseményei között a Kecskemét 650 várostörténeti kiállítás állt a fókuszban, az interaktív és modern technika elemeit használó tárlat lenyűgözte a közönséget. A hozzá kapcsolódó szakmai előadásokat és tárlatvezetéseket nagy érdeklődés övezte a palota Pávás termében. A Cantus Nobilis Kórus koncerttel, a Cifrapalota házi zenekara, gitár-, cselló- és hegedűszóval muzsikálta szebbé az éjszakát.

 

Óriási sikernek örvend minden évben a gyerekeknek szóló kézműves foglalkozás – így volt ez most is-, amely idén a helytörténeti kiállítás jegyében a kecske köré épült, valamint a japán játékok világába engedett bepillantást a Szórakaténusz és Naiv Gyűjteményben.

Sokan voltak kíváncsiak A magyar futball története időszaki kiállításra, de akadt olyan látogató is, aki most először látta az állandó képzőművészeti gyűjteményt, vagy a híres avar leleteket.

A bor-és kézműves édességek kóstolója, valamint a századelő divatját megidéző divatbemutató-performansz remekül kiegészítette és színesítette az eseményeket.

 

Az M5 kulturális híradó három alkalommal jelentkezett be a stúdióba, valamint a Múzeumok Éjszakája központi közösségi oldalára is készült egy élő tudósítás.
HU EN
KKJM