Múzeumpedagógiai foglalkozások a Kecskemét 650 kiállításban

Alsó tagozatosoknak: Hírös városunk: Kecskemét (90-120 perc)

A múzeumpedagógiai foglalkozás során a tanulók először felfedezik a kiállítást, amelynek során játékos eszközök, feladatok, tapintható műtárgyak, felölthető ruhamásolatok és multimédiás eszközök lesznek a segítségükre. A foglalkozás fejleszti az anyanyelvi kompetenciát, a digitális kompetenciát, a  finommotorikát, a kézügyességet valamint bővíti a szókincset. A foglalkozás másik felében a gyerekek kézműves tevékenységben vehetnek részt. Választható tevékenységek:

-címermásolás vagy tervezés fémdomborítással

-kecskebáb varrása

– kecske hűtőmágnes készítése dekorgumiból

-papírkecske készítése

 

Felső tagozatosoknak: Áldások és csapások – Kecskemét története dióhéjban (90 perc)

A rendhagyó múzeumi történelemórán a tanulók először felfedezik a kiállítást, amelynek során játékos eszközök, feladatok, tapintható műtárgyak, felölthető ruhamásolatok és multimédiás eszközök lesznek a segítségükre. A foglalkozás másik felében pedig kézműves tevékenységben vehetnek részt vagy játékban mérhetik össze a tudásukat. A foglalkozás fejleszti az anyanyelvi, a kulturális és a szociális kompetenciákat, segíti a Kecskeméthez való kötődés kialakulását, megerősítését.  Választható tevékenységek:

-címertervezés linómetszéssel

– Kecskemét 650 – Activity játék

 

Középiskoláknak:  Interaktív múzeumi történelem óra (45 perc)

A rendhagyó múzeumi történelemórán a diákok Kecskemét 650 éves történetével ismerkednek meg a kiállítás megtekintése során. A hatékonyabb ismeret átadást játékos eszközök, feladatok, tapintható műtárgyak, felölthető ruhamásolatok és multimédiás eszközök segítik.  A foglalkozás során a tanulók Activity játékban mérhetik össze tudásukat Kecskemétről.  A múzeumi óra fejleszti az anyanyelvi, szociális és a kulturális kompetenciát, valamint szélesíti a metakommunikációs képességeket, segíti az identitás megerősítését.

Választható tevékenységek: (45 perc)

A múzeumi órához kézműves tevékenység is igényelhető, amelynek során címert terveznek a diákok linómetszéssel.

 

Felsőoktatás hallgatói számára: (90 perc)

Módszertani óra a Kecskemét 650 kiállítás feldolgozásához az alsó tagozatos korosztály számára

 Bejelentkezés, információ:

Merinu Éva 20/2575019 cifrapalota.muzped@gmail.com

Helyszín: Cifrapalota, Kecskemét, Rákóczi út 1.

 
HU EN
KKJM